N

Novice

Bodite ažurni

27. april 2016

Folklorniki v novem videospotu ansambla Petra Finka

                     

Folklorniki imamo že nekaj izkušenj pri videoprodukcijah. Kdo se ne spomni Ajnsa Srce je hotelo a nebi smelo in videospota Večni popotnik, ki smo ga predlani snemali skupaj z Modrijani. Naše  folklorno društvo pa je tokrat  sodelovalo pri novem videospotu ansambla Petra Finka.

 

Ansambel iz Dolenjskih toplic ima nov valček Če ne veš, ne boli, zanj pa so posneli tudi nov videospot v produkciji  ekipe TV Golica. Pri njem smo sodelovali tudi člani društva, saj se je v glavni vlogi preizkusil Matija Kenda, ki je zaigral v naših nošah.
Matija je povedal, kako je prišlo do sodelovanja: "Pevka ansambla Urška Klobučar, sicer moja kolegica, me je poklicala in povprašala, če bi hotel igrati v njihovem novem videospotu. Pa sem rekel, zakaj pa ne :) Ker je zgodba v spotu zamišljena kot v stilu "Cvetje v jeseni" in se dogaja v 19. stoletju, smo potrebovali noše iz tistega časa. Zato je noši posodilo naše folklorno društvo, kar skupaj s starinsko hišo in vsem ostalim iz tistega časa res naredi dokaj pristno zgodbo. Pa tudi "igralci" smo se kar vživeli v vlogo in je bila res zanimiva izkušnja. Snemali smo pri izviru Kamniške Bistrice in v muzejski hiši Budnarjeva domačija v Zgornjih Palovčah."

 

Pesem oz. zgodba govori o moškem, ki se zaljubi v drugo in svojo ženo z njo vara. To ženi prizna po prepiru, vendar mu je žal, ker ji je tako hitro vse priznal, kajti če bi počakal, bi bilo vse kot prej, saj ga je žena kljub vsemu sprejela nazaj. Torej, če ne veš, ne boli. Video si lahko ogledate na spodnji povezavi: