N

Novice

Bodite ažurni

27. maj 2016

Poveznili smo si klobuke in zapeli krila!

               

V soboto, 21.5.2016, je bilo pestro dogajanje na Ponikvah na Šentviški planoti, kjer je potekal že enaindvajseti Ajns. Prireditev, ki ga v celoti organizira domače folklorno društvo Ivan Laharnar – Planota, je privabilo veliko število gledalcev.

 

Folklorna prireditev, ki je potekala pod naslovom "Poveznite klobuke in zapnite krila, prihaja Ajns!", smo seveda pričeli s plesm Ajns, ki so ga zaplesali fantje iz domačega folklornega društva Ivan Laharnar - Planota. Poleg že omenjene domače folklorne skupine pa sta nastopili še dve gostujoči folklorni skupini.

 

Plese iz Koroške so nam predstavili folklorniki iz Folklorne skupine KUD Gozdar, ki prihajajo iz Črne na Koroškem. Predstavili so se z dvema spletoma in sicer: STELJERAJA ter VENČEK KOROŠKIH S HOTULJSKO POLKO. S folklorno skupino Gozdar smo stkali prijateljske vezi že v lanskem avgustu, ko smo se udeležili njihove folklorne prireditve "Na gaudi se dobimo".

 

                
 

Druga folklorna skupina pa je prišla iz nam bližnjih krajev, in sicer iz Dolenje Trebuše. Folklorna skupina Justin Kogoj se je predstavila s spletom "Na ples v sosednjo vas".

 

                 

 

Na prireditvi pa je potekala tudi svečana podelitev srebrnih Maroltovih značk, za aktivno 5-letno delovanje na področju folklorne dejavnosti. Maroltovo značko je prejelo kar 7 članov Folklorne skupine Ivan Laharnar - Planota.

Da pa je prireditev dobila še poseben pečat, smo se folklorniki FS Ivan Laharnar - Planota s plesom "Pouštertanc" zahvalili bivši članici in dolgoletni umetniški vodji Meliti Drole.

 

                        

 

Po koncu prireditve pa je sledila še zabava z Ansamblom Roka Žlindre, ki so poskrbeli da je vsakega izmed nas vsaj malo zasrbela peta!

 

Več fotografij pa v galeriji dogodka (foto: Bruno Sotenšek): http://fd-ivanlaharnar.com/galerija-slike.php?idGalerije=12