N

Novice

Bodite ažurni

04. marec 2017

Nastop na dobrodelnem koncertu: S pesmijo me objemi

Utrinek iz nastopa v Osnovni šoli Cerkno, kjer so z nami zaplesale tudi lučke. (foto: Anja D.)

V soboto, 25.2.2017, smo folklorniki nastopili na dobrodelnem koncertu v Cerknem. Dobrodelni koncert že vrsto let prireja skupina Vera in luč iz Cerknega, letos pa so jo podnaslovili: S pesmijo me objemi.

 

Skupina Vera in luč je duhovno gibanje, ki vključuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in prijatelje. V Cerknem uradno delujejo od leta 2002 in imajo srečanja enkrat na mesec. Enkrat letno pa pripravijo tudi dobrodelni koncert, katerega smo se letos udeležili tudi mi.

 

S pesmijo so tako objeli obiskovalce Gianni Rijavec in Oktet Simona Gregorčiča, Vokalna skupina Zven, Petra Hvala in prijateljici ter Ženski pevski zbor Tice. Za  plesno popestritev programa pa smo poskrbeli Folklorno društvo Ivan Laharnar - Planota. Enkrat smo že nastopali na  mesečnem srečanju skupine Vera in luč, ter jim tako popestrili popoldan. Že takrat smo videli, da jim je ples zelo pri srcu. Prav zato smo se tudi tokrat odločili in povabili lučke, da so zaplesale z nami. Tako sta 2 pogumna fanta zaplesala klobuke, še 2 pogumni punci pa sta se nam pridružili pri plesu pouštertanc.

 

Topline, dobre volje in nasmehov na obrazu res ni manjkalo!