N

Novice

Bodite ažurni

13. avgust 2017

Srečanje Cicibanov planincev na Šentviški planoti

                         

                                                          Cicibani planinci z vzgojiteljicami in folklorniki. (foto: Vrtec Most na Soči)

 

Folklorniki smo v petek, 1.4.2017, na željo vzgojiteljic PŠ Šentviška Gora sodelovali na že 31. srečanju cicibanov planincev.

 

Letos ga je organiziral vrtec Most na Soči ter planinsko društvo Tolmin. Sodelovali so vrtci Tolmin, Volče, Volarje, Most na Soči, Dolenja Trebuša in Podmelec. Na Šentviško Goro je prišlo približno 65 planincev, kjer jih je naš harmonikaš Rado že pričakal s pesmijo.

 

                         

                                                                  Brincelj, Kekec, Bedanec in Mojca. (foto: Vrtec Most na Soči)

 

Pot jih je vodila od vrtca na Šentviški Gori do lovske koče na Ponikvah. Vendar to ni bil samo navaden pohod, saj smo jim ga z upodabljanjem priljubljenih junakov iz filma Kekec popestrili folklorniki. Otroci so tako spoznali Kekca, Mojco, Bedanca, Pehto in Brinclja. S skovikanjem so pregnali Bedanca, se pri Pehti poučili o zdravilnih zeliščih ter pomagali Kekcu poiskati zdravilo za Mojčine oči.

 

Pohod se je zaključil z druženjem pri lovski koči, pred odhodom domov pa so si otroci ogledali še lovsko sobo.

 

Slike si lahko ogledate v naši galeriji (http://fd-ivanlaharnar.com/galerija-slike.php?idGalerije=15), več pa si lahko preberete na strani vrtca Most na Soči http://vrtec.os-mostnasoci.si/2017/04/07/srecanje-cicibanov-planincev-na-sentviski-planoti/.