N

Novice

Bodite ažurni

26. avgust 2017

22. AJNS

 

                    

                                                                   Fantje FD Ivan Laharnar so zaplesali ajns. (Foto: Bruno S.)

 

20. maja smo folklorniki pripravili že 22. AJNS, s katerim pa smo letos obeležili posebno obletnico – 60 let delovanja folklore na Šentviški planoti. Čeprav smo posebej za to priložnost na igrišču zgradili oder, nas je slabo vreme pregnalo v dvorano na Šentviški Gori.

Uradni del so otvorili domači fantje s plesom Ajns. Glavno besedo je nato dobila Urša Ambrožič, ki je skozi celotno prireditvijo povzela zgodovino našega folklornega društva, od zgodnjih začetkov pa vse do današnjih dni.

 

                     

                                                                                ŽKUD FS Tine Rožanc. (Foto: Stanislava Č.)

 

Poleg domače folklorne skupine, FD Ivan Laharnar, se je predstavila tudi ena izmed največjih in najuspešnejših folklornih skupin v Sloveniji, ŽKUD FS Tine Rožanc.

 

                     

                                                                           Otroci PŠ Šentviška Gora. (Foto: Bruno S.)

 

Pomagali so nam šolarji PŠ Šentviška Gora, ki so se na nastop pridno pripravljali pod mentorstvom učiteljic in ob spremstvu harmonike našega člana Dejana Bičiča. V folklornih oblekah so zaplesali žakle šivat, špic polko in rašpo.

Vabilu sta se odzvala tudi oba lokalna pevska zbora, ŽPZ Žarek ter MPZ Ivan Laharnar. Vsem nastopajočim se zahvaljujemo za sodelovanje!

 

                     

                                                    Ga. Perina Velikonja in v ozadju voditeljica Urša Ambrožič. (Foto: Stanislava Č.)

 

Letošnjo prireditev sta obiskala dva posebna gosta, župan občine Tolmin Uroš Brežan ter začetnica folklore na Planoti, Perina Velikonja. Gospa Perina Velikonja je kot učiteljica osnovala folklorni krožek za osnovnošolske učence in veseli smo, da smo ji lahko pokazali kako se je njen takratni trud razvil in sčasoma postal današnje folklorno društvo. Obema se za obisk in lepe besede zahvaljujemo.

Podelili smo tudi Maroltove značke za aktivno 5- ter 10-letno delovanje na področju folklorne dejavnosti. Po uradnem delu je sledila zabava z ansamblom Donačka.

 

                     

                                                                                                  (Foto: Bruno S.)

 

Posebna zahvala gre podjetju MMG d.o.o. za finančno donacijo in vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri oblikovanju prireditve.

In nenazadnje, hvala vsem vam za udeležbo ter podporo Folklornega društva Ivan Laharnar – Planota!

 

Več slik v galeriji: http://fd-ivanlaharnar.com/galerija-slike.php?idGalerije=16