N

Novice

Bodite ažurni

06. junij 2018

23. AJNS

                

                                                       Otvoritveni ples ajns, FD Ivan Laharnar - Planota v starih nošah.

 

Tudi letos nam je uspelo! 19. maja smo izvedli že 23. Ajns, tokrat na Ponikvah. Letos smo dogajanje postavili na in pod "Krivčkov" balkon. Poigrali smo se s Shakespearjevo dramo Romeo in Julija, ter v središče naše zgodbe postavili starega Romana in Julijo, ki sta se spominjala svoje mladosti.

 

                 

                                                                                          "Starejša" Roman in Julija 

 

Tako sta se spomnila na njuno prvo srečanje, na prvi ples in prvo druženje s fanti in dekleti iz vasi. Vse to sta "mlada" Roman in Julija tudi prikazala. Seveda pa ni vse potekalo gladko. Roman se je spomnil na fante iz Kala nad Kanalom, ki so mu malo kvarili načrte. Tudi oni so namreč ujeli pogled mlade Julije. 

 

                  

                                                                                           FS Kal nad Kanalom

 

A to ni bila nobena ovira za mlada zaljubljenca, ki sta se na koncu odločila za poroko. Seveda ju je pred uradno ceremonijo čakala še šranga. Ponikovški fantje so se namreč odločili, da Julije ne bodo tako zlahka pustili iz vasi. Roman se je moral dokazati v moči, v čemer je bil uspešen in poroka se je nadaljevala. Po odplesanih svatbenih plesih, sta mladoporočenca svate in obiskovalce povabila še na ohcet, kjer je celo noč igrala skupina Hram!

 

                  

                                                                           FD Ivan Laharnar Planota - svatbeni plesi

 

Folklorniki se zahvaljujemo vsem, ki so nam kakorkoli pomagali: FS Kal nad Kanalom, PGD Ponikve - Planota za skrb za varnost, KS Ponikve za prostore, Drago in Danica za posojo prostorov in balkona njihove hiše, Anja Feltrin za fotografiranje, ter seveda vsem, ki so prispevali dobitke za srečelov. Še posebej hvala tudi podjetjem Dobrodej d.o.o., Hidria, Telmos ter Kovinoplastika Bremec za finančno pomoč.

 

                   

                                                                                                 Skupna fotografija.  

 

Na koncu še zahvala vsem vam, ki ste se naše prireditve udeležili!

Več slik na voljo v galeriji (fotografirala je Anja Feltrin): http://fd-ivanlaharnar.com/galerija-slike.php?idGalerije=18