N

Novice

Bodite ažurni

07. januar 2020

20. ŠTEFAN

                   

                                                                                               Foto: Anja Feltrin

 

Ob koncu koledarskega leta je potekala že tradicionalna prireditev svetega Štefana, ki smo jo tokrat organizirali na Ponikvah.

 

Rdeča nit prireditve so bili plesi z različnih koncev sveta. V dramski igri, ki smo jo pripravili folklorniki, je 'Štefan' hodil po svetu, kjer je srečal plesalce iz Amerike, Balkana in Nemčije, ki so ob avtohtoni glasbi pokazali svoje značilne plesne korake. Za presenečenje so poskrbeli bivši folklorniki, ki so odplesali planotarski splet.

 

Sodelovali so tudi šolarji PŠ Šentviška Gora, pevke ŽePZ Žarek in pevci MoPZ Ivan Laharnar ter seveda 'Tina in Mica'. Pri pripravi so pomagale vse tri planotarske krajevne skupnosti. Prireditve se je udeležil tudi nekdanji župnik Jože Jakopič, ki je bil tudi glavni pobudnik te prireditve pred dvajsetimi leti. Takrat je bila izvedena prvič, denar pa se je zbiral za prebivalce Loga pod Mangrtom, ki jih je leta 2000 prizadel uničujoč zemeljski plaz. 

 

S tombolo in prostovoljnimi prispevki se je zbiral tudi denar za nakup zvočne opreme, ki bo na voljo vsem krajevnim društvom in skupinam na Šentviški planoti.