N

Novice

Bodite ažurni

05. april 2022

Folklorno popotovanje po Severni Primorski

                  

 

 

V nedeljo, 3. 4., smo po dolgem času nastopili na Folklornem popotovanju po Severni Primorski, ki se je odvil v Kinogledališču Tolmin, v organizaciji JSKD OI Tolmin. Poleg nas so nastopile še pevske in godčevske skupine, saj je bil dogodek preplet Maroltovega srečanja in revije Napev - Odsev. 

 

                  

 

 

Naš nastop je bil odlično sprejet, navdušeni smo bili pa tudi sami, saj smo končno lahko predstavili naše delo. Zaplesali smo nov splet, ki ga širša javnost doslej še ni videla. Koreografijo je sestavil naš umetniški vodja, Dejan Bičič. Zgodba, ki je bila vpletena v ples in skozi le-tega tudi prikazana, je temeljila na zapisih Karle Kofol o barufah na Pečinah. Za osnovo smo vzeli vaške pretepe in moško dokazovanje moči, nato pa smo pokazali, kako so bili vsi spori med plesom pozabljeni. Na harmonikah sta nas spremljala Rado Černilogar in Eva Mlakar. 

 

                   

 

 

Tokratni nastop je pomenil tudi prvi nastop za skoraj polovico članov. Nekateri so v folklorno skupino vstopili tudi že do 3 leta nazaj, a do zdaj niso imeli priložnosti pokazati, kaj so se naučili. Veseli smo, da smo z nedeljskim nastopom lahko "otvorili" novo plesno sezono in upamo, da se letos še dostikrat vidimo!

Več fotografij je na voljo v galeriji: https://www.fd-ivanlaharnar.com/galerija-slike.php?idGalerije=19