N

Novice

Bodite ažurni

06. november 2022

Tminsko poletje: Folklorni večer

                       

 

 

Letos smo tudi mi sodelovali na folklornem večeru, ki je organiziran pod okriljem Timnskega poletja. Na starem trgu pri fontani smo nastopili v četrtek, 25. avgusta. Nastopili smo skupaj s še tremi drugimi folklornimi skupinami: Folklorno skupino Razor, Folklorno skupino Justin Kogoj Dolenja Trebuša ter s Folklorno skupino Kal nad Kanalom. Vsaka skupina se je predstavila z dvema spletoma, nekateri tudi s krajšimi skeči.

 

 
                       

 

 

Za nas pa je bil to še prav poseben dan - predstavnice JSKD-ja, Silva Seljak in TinkaČernilogar sta se namreč odločili, da nam kar na tem dogodku predata Maroltove značke - vsaj tistim, ki smo bili ta dan prisotni. Te so prav posebne, saj obeležujejo leta aktivnega sodelovanja pri folklornem udejstvovanju. V našem društvu podelitve že nekaj časa nismo imeli, zato je bilo prejemnikov veliko. Še posebej nam je bilo v čast ta priznanja prejeti med kolegi folklorniki. 

 

 

                           

 
 

Kljub napovedanemu dežju in z oblaki zastrtim nebom je bil trg poln gledalcev. Med njimi smo opazili tudi veliko Planotarjev, kar nas je še posebej razveselilo!